Lakkas Maikki


2015-02-13
Här är jag 8 veckor och har just anlänt till min matte och husse. Busig och nyfiken på det mesta är jag dessutom.
Jag en av de sju syskon i valpkullen M. Vi var 5 tjejer och två pojkar. Vi föddes på morgonen 18 dec 2014. Jag saknar mina syskon och min mamma Jamba. Svårt att komma till ro och vila, när jag busat runt

Maikki sover
2015-02-25
Trött efter dagens upplevelser. Biltur och promenader på okända platser. Kissa och baja gjorde jag hemma på kända marker.
Vuxit har jag gjort under de knappt två veckor jag varit hos matte och husse. Jag har blivit en liten minisoftis.
Väger cirka 5 kg och min nattbädd börja bli liten. Gosebädden i köket är skön, men kojan under skåpet börjar bli trång.
Jamba
Här är min mamma Lakkas Jamba.
Moltaz
Detta är min pappa Extra´s World Cup. Men dagligdags kallas han Moltaz.
Han älskar andra djur och människor och går väldigt bra med andra hundar
Maikki Sover
2015-02-13
Jag vilar ibland så att matte och husse kan göra lite egna saker också.
Annars uppehåller jag dem med diverse lekar och matlagning till mig.

Barnbarn och Maikki


2015-02-21
Jag har fått besök av Gustav och Melker från Malmö. Melker röst och skratt var skämmande till en början. Gustav pysslar om min päls, jätteskönt.

 

Bassar
2015-02-22
Så söta dessa bassar är. Mjuka och goa att gulla med
Maikki sover 2015-03-02


Somnar i min husses knä efter bilfärd och stadspromenad. Igår var vi också ute och åkte.
Lastbilar är stora och bullrar fruktansvärt, annars fixar jag det mesta.
Jag mötte en massa änder. Skrämmande stora fåglar i från mitt perspektiv sett.
mord på tetrapak 2015-03-05
Jag har vuxit och nu mördar jag en tetrapak på någon minut. Mattes och husses fingrar försöker jag också mörda ibland. Då säger de AJJ och måste släppa taget. Efter mordet på tetran ser den ut så här
m 2015-03-09
Maikki sover gott efter en tur till Sölvesborg och liten promenad längs årstidernas park.
jah mötte en stöddig schäfer som skällde på mig och jag ryggade tillbaka. Vänta bara tills jag blir och tuffare, så jag vågar skälla på stöddiga hundar.
Det är så många nya saker som man ser och en del är skrämmande och konstiga. Kundvagnen DraMaten t.ex.
Maikki vid bakom galler
2015-03-14
Matte och husse placerar mig bakom galler ibland för att veta vad jag pysslar med. Undras vad matte håller på med som jag inte fick vara med och se.
Maikki och Frasse
2015-03-16
Efter en lagom lång promenad i Valjeskoegen träffar jag på Frasse. Lite skrämmande till en början, men jag tycker det hade varit jätteskoj att få leka fritt med honom. Lagom storlek och snäll verkan han vara.
Maikki Mio Lambo 2015-03-24
Mysigt besök blev det för Maikki under lördagen. Lambo och min syster Mio. Först lite utställningsträning, men sedan en timmes bus med Mio och Lambo. Jag blev mycket trött och sv sött hela kvällen hos matte.
Maikki Collage 2015-03-29
Sex veckor har vi haft Maikki hos oss. Från ett litet knyte, nästan ullikt, till en miniatyrsoftis. Hon har också växt mentalt och har blivit nästan rumsren. Vår trygga värld känner hon igen, men utanför den är världen lite skrämmande.
Klicka på bilden för en större bild
Sover sött på favoritplats 2015-04-12
Efter jag varit iväg på något som gör mig trött, somnar jag gärna i ett hörn på soffan.
Matte och jag åker på valpkurs på onsdagar. Där får många nya upplevelser och min hjärna behöver vila.
I helgen var jag på barnkalas hos lillhusse. Ingen vila och sömn där, trött vovve vid hemkomsten till min lya i Bromölla.
Jag har sett dig husse 2015-04-19
Idag har jag fått springa lös i skogen. Härligt att slippa snöret som håller i mig hela tiden. Husse och matte gömmer sig för att jag skall lära mig att hålla reda på dem. När jag hittar dem får jag en ostgodis, jättekul.
Varje gång de kallade på mig kom jag och var duktig hund.
I övrigt fyllde jag 4 månader igår och jag är full av bus.
Maikki väntar på matte
2015-05-10
Trevligt med en pinne att tugga på under tiden matte blir klar för promenad. Jag har varit på min första utställning och fick med mig tre söta rosetetr hem. BIR, hederspris och BIG 2:a. Jag var trött efter en jobbig dag i Osby och sov resten av dagen, vilket matte och husse tyckte var skönt.
Jag har ömsat mina vassa huggtänder i underskäken. Skönt tycker matte husse. Nya kommer minder vassa förhoppningsvis.

2015-06-18
För sex månader föddes Maikki (Snäckan) i Arkelstorp. Liten och utan en aning om vad livet skulle bli för henne. Hon hamnade hos oss efter 10 veckorhos uppfödaren. Fortfarande liten mörkbrun valp som tyckte att tomten var en stor skrämmande värld att utforska.

Idag ytterligare 15 veckor senare har hon blivit större. Hon varit med om många äventyr ihop med matte och husse. Hon har utvecklats till en snäll och stabil hund. Lydigheten är kanske inden bästa, men med lite godis, så tar hon förnuftet till fånga och lyssnar. Hon har också fått fina omdömen på de utställning hon hunnit var med på. Tre rosetter hänger i vardagsrummet och fler kan det säkert bli i framtiden. Närmast stundar en valpträff i Hanaskog med mina syskon och ett antal andra valpar.2015-07-28
Det är lite ruskigt hur fort tiden går. Febuari hämtar vi ett litet gulligt knyte i Arkelstorp. Världen är jättestor och mycket skrämmande. Än idag kan hon vara lite småskraj för vissa saker som hon inte sett tidigare.
Idag några månader senare och steget från valp till flicka är taget, så kan hon vara åtroligt bedårande. Men det klart hon kan också vara full av bus och göra saker som inte är tillåtna.
Första löpet har kommit och man får prova att bära blöja. Fy vilket tilltag, matte och husse!
Maikki på Öland 2015-09-20
Det är alltid kul att träffa brorsan. Vi möttes senast på Öland vid en utställning vid Bödasand.
Brorsan Makkan och jag fick hederspris i våra klasser. Bäst i ras blev dock brorsan. Han har ju lite fluffigare päls än jag.
Men det kommer fler tillfällen och då skall jag ge bror min en match igen om bäst i rasen.

Visst är vi två fina doggar där vi står på borden i väntan på vår tur att gå in i ringen och bekanta oss med domaren.
Maikkimed pinne(stock) 2015-09-20
Jag älskar att bra pinnar. Särskilt när promenaden inte är skojig längre. Måste hitta på något själv, om inte husse eller matte gör det.
Idag hittade jag faktiskt nåt som liknar en stock i mina mått mätt.
Vi hade sällskap av en annan softis och jag ville imponera !!!
20151010
Vilken dag jag har haft. Matte och husse stimmar igång 06:30 och lagar till matsäck till utflykt. Tyvärr börjar det regna och det är inte mitt favoritväder. Lite frukost och sedan iväg till skogen. Jag skall prova på att spåra
Framme vid skogen är jag en våt hund efter en kort rastnings-promenad. Inlåst i bilen blir jag också,  när matte lägger ett spår och två av mina leksaker. Jag och mina kurskamrater kunde busat istället under tiden. Spåret hittar jag och dessutom mina kära leksaker.
Våt och lite trött vill matte öva sitt och ligg, men det tycker jag matte kan göra själv i det våta gräset, så jag vägrar att lyda.
Hemma igen efter lite mat och lek, somnar jag i min favoritsoffa.
Malmö utställningsvovve 2016-03-23
Många wheaten var det in min klass och jag blev lite trött. Lade mig ner en stund och slappade innan det var min tur att träffa domaren. Hon gav mig gott betyg, Men tyvärr gillade hon min syster Melba bättre. Hamnade därför utanför bästalistan.
Men vad gör det. Bara min Hildematte är nöjd med mig så är jag glad.
Efter hemkomsten dök jag nästab direkt ner under sovan för att vila. Så många hundar och intryck. Matte berömde mig mycket för att jag kunde sköta och vara en snäll hund.
Maikki Tvååker 2016-07-17
Jag var på utställning i Tvååker 7 juli, med matte och husse.
Jag placerade mig som trea och fick excellent, samt ett CK.
Collage 2016-09-25
Lite uppdatering av mina förehavanden.Husse är lite seg med hemsidan.
Jag har varit på utställnig i Bjuv 11 sept. Det gick bra och jag hamnade på en tredje plats med EXC (Excellent) och CK (Championklass). Syrran Mio kom tvåa, men nästa kanske jag går före henne. Vidare till gruppfinal, men där hade jag för hård konkurrens från andra wheaten.
Här om dagen hade jag en jättekul eftermiddag. Tillsammans med fyra andra hundar rumlade vi runt i min uppfödares trädgård.
Mest kul hade jag med Pookie. Vi busade jättelänge själva och jag var trött/nöjd efteråt.
Maikki i badkaret

2017-03-14
Jag har varit på utställning i Hårlev Danmark 4-5/3, tillsammans med brorsan Mutsu. På lördagen kom jag på 4:e plats av 8 deltagare och söndagen 3 av 6 deltagare. Båda dagarna var jag bedömd som Exellent och det känns skönt att hittils varit klart godkänd av domarna.

Dagarna före utsälningen skulle jag göras fin och matte har köpt ett badkar till mig. Matte kan stå upp och slipper ligga på knä vid mina bad. Jag tycker att är ganska skönt också att stå stadigt och slippa halka kring i duschen.

Maikki står fint 2017-06-03
Stilig så det förslår. Det syns att jag växt till, snart 2,5 år.
På utställning i Hörby. Har blivit fotad av ett proffs och av husse. Profset skall fixa en bild till matte Hilde för hennes hemsida. Husse ville ha en egen bild till min sida.
Jag har fått bra betyg av domaren och placerade mitt i bland väl meriterade konkurenter.
2017-08-19


Äntligen fick jag mitt Certifikat. Det hände i Ronneby 12 aug. Jag kom 1:a i öppen klass och fick CK (ChampionKvalitet) och gick vidare till bästa tik. Där kom jag på 3:e plats och fick mitt cert. Matte och husse fick glädjefnatt, vilket jag inte förstår varför. Jag är ju så fin och någon gång skall jag väl träffa rätt domare. Brorsan Mutsu fick också sitt Cert. En lyckad dag för M-kullen 2014.
Maikki spanar från en stubbe 2018-01-16
Hej. Nyheter på G. Jag skall få mina första valpar i vår. Jag har varit hos en Deisel i Klågerup och blivit parad. Kul. Ni får titta in på http://www.lakkas.se och följa utvecklingen av min valpkull.
Livet är prima. Jag och matte har många sköna promenader. Det är bra att kunna joppa upp på något så att man får bättre utsikt över nejderna.
Ha det bra och vi ses.
20180310
jag sitter och undrar vad händer i min kropp. Det sparkar i min mage och jag har blivit tung. Om några dagar får jag väl se hur många de är är. Veterinären sade att det var 6 st efter att hon gjort ultraljud på mig.
Maikki på stranden 2018-06-12
Jag valde att sitta på stranden och övervaka kompisarna och mattarnas bad. Kunde kanske du gör husse uppmärksam, om det skulle hända något.
Jafg hade jätteskoj och ruschade runt på stranden, tillsammans med matte och wheatenkompisarna.
Väl hemma efter varit på stranden, satte matte mig i badkaret för bad.
Maikki och Matte Christina 2018-10-20
Jag tillbringade en helg i kalmartrakten tillsammans med matte&husse, för att bli aktiverad. Nosework, spår och rallylydnad stod på programmet. Jättekul, men jobbigt. dessutom så kom min 7 mån gamla dotter med. Dotra är ganska jobbig, men också kärvänlig. Vi hade långa gosiga stunder, även om det var trångt ibland.
Men bäst tycker jag om matte. Hon har godis som jag fick när jag var duktig. Om jag har lust kan jag titta matte i ögonen och hoppas att hon tycker jag är duktig och ger mig godis.
Maikki och Coxie i hallen  väntar på matte 201-01-19
Mor och dotter ligger och väntar på att matte skall bli klar för en promenad. Två temperament. maikki lugn och ibland lite sävlig. Coxie fortfarande valp, men vågar utforska omgivningen. Hon är också vig och smidig i sina rörelser, en agilityhund tror vi. Coxie sätter i alla fall lite fart på Maikki och de leker bra tillsammans.

Söta är de i alla fall.